Karácsonyi linzer cukormentesen

A karácsonyi ételekért nem csak az ízük miatt rajongunk szerintem, hanem a hozzájuk kapcsolódó emlékek, élmények miatt. Ezeket nem fogyasztjuk egy átlagos hétköznap, sőt, előfordul, hogy egy-egy személyhez kötődik a készítése. Nekem ilyen emlékcsalogató a...

bővebben

Teát inni szexi!

 Bár hatalmas kávérajongó vagyok, nálam a hideg idő beköszönte egyet jelent a teázással. Egyszerűen jól esik egy plédbe burkolózva, egy nagy csésze teát szorongatni és nézni a már sárguló leveleket az ablakból. Ezt a pár perces reggeli elcsendesedést/felkészülést a...

bővebben

Vegán gombakrémleves mindenmentesen

A gomba egy szuper értékes alapanyag, hiszen jócskán tartalmaz fehérjét, így gyakran húspótlóként is használják a vegetáriánusok és vegánok. De nem csak fehérjében bővelkedik, hanem zsírokat, szénhidrátokat, ásványi sókat, A-, B-, D-vitamint is tartalmaz. Én azért is...

bővebben

Hogyan süssünk egészségesebben?

Az életmódváltásnak talán az egyik legkritikusabb pontja a sütemények és az édességek. Miből lehet készíteni, mennyit lehet belőle enni, lehet-e csalónapot tartani és így tovább. Ha édesszájú vagy, akkor sem kell lemondani a desszertekről, csupán van néhány szempont,...

bővebben

Sárgadinnye saláta a kánikula idejére

Használjuk ki, hogy még dinnyeszon van és készítsünk  egy frissítő salátát belőle! Szerencsére gyorsan elkészül, főzni sem kell, így igazi megváltás a forró napokon.  Hozzávalók: - 1 kisebb sárgadinnye - 1 csomag fekete-erdei sonka - 150 g madársaláta vagy tetszőleges...

bővebben

Ribizlis-mentás jégkrém cukormentesen, házilag

Ebben a hirtelen jött melegben nem lehet fagyi és jégkrém nélkül élni, ám viszonylag kevés helyen kapható olyan mindenmentes jégkrém, ami finom és megfizethető áron van. Otthon azonban szinte nulla munkával isteni pálcikás jégkrémet készíthetünk, amit olyan...

bővebben

Tavaszi zöldségragus csirkemell csicseriborsóval

Ha nem szeretnél egy főétel elkészítésével túl sokat bajlódni, de fontos, hogy legyen benne fehérje, lassú felszívódású szénhidrát és tápanyagok is, akkor jó választás ez a zöldségragus csirkemell. Hozzávalók: 500 g csirkemell filé  1 fej brokkoli 1 cukkini 150 g...

bővebben

Édesburgonyás gnocchi

A gnocchit (ejtsd: nyokki) ami igazából az olasz krumplinudli, otthon is könnyedén elkészíthetjük, ráadásul ha nagyobb mennyiségre vállalkozunk, akkor le is fagyaszthatjuk és egy következő ebédhez vagy vacsorához gyorsan megfőzhetjük. Én a burgonya helyett most...

bővebben

A tökéletes túrós batyu cukormentesen

Azt hiszem, hogy a házi péksütemények szinte mindig verik a bolti társaikat, nincs ez másképp ezzel a túrós batyuval sem! Már sütés közben is megigéz az illata, rátapadsz a sütőre, és alig várod, hogy picit langyosan falatozhasd is. Ez a recept a hagyományos túrós...

bővebben

Lime-os mentás zöldborsóleves mindenmentesen

Már annyira hiányzik a tavasz frissessége, a színek és az illatok, hogy lassan csak zöld dolgokat vagyok hajlandó főzni. 😀 Nagy krémleves rajongó vagyok, hiszen könnyedén el lehet őket mindenmentesen is készíteni, és tényleg percek alatt finomat varázsolhatunk az...

bővebben

A tökéletes márványkuglóf cukormentesen

A kuglóf is egy tipikusan olyan desszert, aminek kezdő konyhatündérek is nyugodt szívvel nekiállhatnak, mert semmi bonyolult nincs a dologban, ellenben nagy sikerünk lesz vele! 🙂 Ez a kuglóf puha, szaftos, és egyáltalán nem morzsálódó vagy száraz. Persze most is...

bővebben

Cukor- és tejmentes chai latte

Mivel az utóbbi hetekben a tavasz még kicsit váratott magára, ezért olyan jól esett egy nagy bögre forró teával bekuckózni, vagy épp nézni a márciusi hóesést, és a simogató napsugarakról álmodozni. 🙂  Szeretek kísérletezgetni az ízekkel és fűszerekkel, ezért most a...

bővebben

Idén is irány a Konyhakiállítás!

Sokszor megkérdezik tőlem, hogy milyen egy gasztroblogger konyhája, ráadásul a párom is szakács, tehát nem állunk messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy az életünk nagy része a konyhában zajlik. Nem csak az a fontos számunkra, hogy friss fűszernövények illatozzanak...

bővebben

Egy szelet Amerika Szegeden

Nemrégiben Szegedre vezetett az utam, ahol most kivételesen nem a halászlének hódoltam, hanem egy olyan helyet kerestem fel, ahol nyakig szószosan,  a finom ízektől vigyorogva tömhettem tele a bendőmet például egy olyan hamburgerrel, aminek az evése közben, csak...

bővebben

Egyszerű teljes kiőrlésű lepény

Ha életmódot váltunk, főleg, ha IR-esként vagyunk rászorítva erre a váltásra, akkor szükség van a tudatosságra. Nem csak a heti menünk megtervezése, hanem a bevásárlás során is. Azonban megesik, hogy kifolyik a kezünk közül az idő, totál kimegy a fejünkből a...

bővebben

Így készíts tökéletes köleskását!

Az első és legfontosabb kérdés, hogy te, kedves Olvasó hogy etted gyerekkorodban a tejbegrízt? Összekeverted a kakaóval/fahéjjal, vagy sem? 🙂  Én kicsiként mindig összekevertem, de aztán rájöttem, hogy ez úgy a legjobb buli, ha nem kavarom össze, ellenben mindig adok...

bővebben

Gyors szilveszteri mézeskalács golyó

Ugye tudjuk, hogy a konyhában semmi nem megy kárba, csak átalakul? 🙂 Így a karácsonyról megmaradt mézeskalács is új formát öltött, és egy pár perc alatt elkészíthető, szilveszteri vendégváró desszert lett belőle. Nekem annyira bejött, hogy jövőre nem is csinálok sima...

bővebben

5 ok, hogy miért együnk céklát!

Bár a menzán előszeretettel tömtek minket a céklabefőttel a pörkölt kísérőjeként, és a legtöbbünk úgy vitte vissza a kis tálkában, mint ahogy elhozta, azért érdemes szegény céklának még egy esélyt adni, hiszen nem csak savanyítva lehet elkészíteni. Rengeteg jótékony...

bővebben

A top 5 recept 2017-ben

Imádok recepteket fejleszteni, fotózni és megírni nektek. Nem csak a folyamatát imádom, ami számomra nagyon izgalmas a kísérletezgetésekkel és az alkotással, hanem azt is, amikor látom, hogy mennyi embernek segíthetek vele. Köszönöm azt a rengeteg kedves üzenetet,...

bővebben

Cukormentes fahéjas granola

Mióta IR-es vagyok, azóta nézegetem sóvárogva a boltokban a müzlikeverékeket, hiszen én még nem találtam olyat, amiben ne lenne cukor, méz vagy valamilyen aszalt gyümölcs. Egyszer, amikor már sokadjára futottam neki a müzlivásárlásnak, és megint csak oda lyukadtam ki,...

bővebben

A tökéletes almás kuglóf receptje

Mindig jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan recept, aminek a hozzávalói nagy valószínűséggel megtalálhatóak otthon, és amit akkor is megsüthetünk ha vendégek érkeznek, vagy ha csak mi vágyunk egy kis nassolnivalóra. Ilyen ez a kuglóf is, amit a belereszelt alma...

bővebben

Tápláló csicseriborsós egytálétel fillérekből

 Bár hamarosan itt a karácsonyi időszak, amely egyet jelent a temérdek finomabbnál finomabb étellel, mégis rengeteg olyan család van az országban, akiknek a hétköznapi, alapvető élelmiszerek megvásárlása is hatalmas gondot jelent. Ezért november 24. és november 26....

bővebben

Almás-mogyorós galette diétásan

Vannak megúszós sütemények, amiket tényleg pár perc alatt össze tudunk dobni, és pár perc alatt el is tudunk pusztítani. 😀 Ez az almás-mogyorós galette pontosan ilyen! Már az illata is isteni, úgyhogy  elég nagy erőfeszítésünkbe kerül megvárni, míg kihűl. ...

bővebben

10 jó tanács, ha szakács a pasid

Sokan kérdezik tőlem, hogy milyen egy szakáccsal az élet. Főz-e nekem, elhalmoz-e finomabbnál finomabb ételekkel, hogy bírjuk a hosszú munkanapokat, és azt, hogy nincs ünnepnap, hétvége, és a többi jóság. Éppen ezért írtam meg ezt a kis szösszenetet, ami félig...

bővebben

Sütőtökös pohárdesszert cukormentesen

Imádom a sütőtököt, mert édes és sós ételekben is abszolút megállja a helyét, és szuperül lehet fűszerezni is. A legutóbbi főzőtanfolyamomon pohárkrémet készítettünk belőle, ami nagy sikert aratott! 🙂 Mutatom is a receptet!  Hozzávalók: 100 g cukormentes, teljes...

bővebben

5 ok, hogy miért jó diót enni!

Hatalmas dió rajongó vagyok, sütiben, salátában, hússal, sajttal, csak úgy magában is imádom. Mivel mostanság gyakran megkívántam és beledobtam a zabkásámba vagy a salátámba, ezért utánanéztem, hogy mire is jó a dió. Meglepett, hogy ennyire sok jótékony hatása van a...

bővebben

A két kedvenc szendvicskrémem

Bár a szendvicset is lehet millió módon variálni, a nemrégiben megrendezésre kerülő Bene Studio sajtóeseményére csavartam egy kicsit a már megszokott vendégváró falatokon, és teljes kiőrlésű tortilla tekercs variációkat készítettem . A húsos változatba céklás...

bővebben

Gyors kuszkusz saláta céklával, répával és almával

A saláták a hétköznapjaim, főleg vacsoráim megmentői, hiszen egyrészt szupergyorsan elkészülnek, másrészt vegyíteni lehet bennük mindent, amit csak találunk a hűtőben. 🙂 Közben pedig egészséges is, hiszen össze lehet úgy őket pakolni, hogy tartalmazzanak elegendő...

bővebben

Így készíts rendhagyó jegeskávét!

Amikor először ajánlották nekem a Tamp and Pullban az espresso tonicot, akkor kicsit kétkedve fogadtam, mert milyen dolog az, hogy az isteni espressot felöntjük valami szénsavas, édeskés dologgal. De még most is hálás vagyok, hogy rábeszélt Levi, a barista, mert...

bővebben

A legegyszerűbb epres morzsasüti

Hamarosan búcsúzunk az epertől, úgyhogy használjuk ki, míg kapni lehet, és süssünk belőle például egy ilyen zseniálisan egyszerű morzsasütit. Ez a desszert tipikusan az, amit nem sütök meg, ha egyedül vagyok itthon, mert túl nagy a kísértés, hogy megegyem az egészet...

bővebben

Az elronthatatlan epres pite

Ha valamiben eper van, akkor már alapvetően nem lehet rossz. 🙂  Ezzel az epres pitével, vagy flancosabb nevén szólítva epres galette-tel pedig nem lőhetünk mellé. A legjobb dolog pedig az, hogy bármilyen gyümölccsel variálhatjuk, sőt, én sós verzióban, zöldségekkel...

bővebben

A szilva és mák két jó barát

A szilvalekvár az (abból is az igazi szatmári), amivel nehezen tudok betelni. Amit képes lennék akár kiskanállal a bendőmbe juttatni. Ám csak úgy öncélúan mégse kanalazgattam, hanem készítettem hozzá egy mákos palacsintát, ami annyira nagyon jól illik szilva...

bővebben

Bikatöke, az ételfotózás megújítója

A közösségi oldalakon megjelenő neve azonnal feltűnést kelt. Ki az, aki a bika nemes szervéről nevezi el blogját, majd pedig vállalkozását..?  Ő Szendeff Lőrinc, aki ma Magyarország egyik legjobb gasztrofotósa. Egyedi stílusú képeit több ezer közül ki lehet szúrni,...

bővebben

Omlós zabpelyhes keksz percek alatt

Ugye nem csak én imádom az igazán omlós kekszeket? Egy csésze kávé és egy szuper könyv mellé a legjobb délutáni program. 🙂  Most egy cukormentes, csokis, aszalt gyümölcsös verziót készítettem, ami olyannyira jól sikerült, hogy a konyhába betérők a zsebükbe is nyomtak...

bővebben

Ezeket ettük Párizsban

Már nagyon-nagyon ki voltam éhezve egy kis utazásra, mert valahogy akkor érzem magam igazán elememben, ha úton vagyok. Rengeteg új benyomás ér, egyszerre kell sok ismeretlen információt feldolgoznom, eközben pedig tátott szájjal szívom magamba az adott hely minden...

bővebben

A legegyszerűbb kenyér

Kenyérsütő karrieremet ezzel a kenyérrecepttel kezdtem, mivel a leírása annyira egyszerűnek tűnt, hogy nem riasztott el elsőre sem. Úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek, aki otthon szeretné saját kezűleg készíteni a betevő falatot! 😉  Hozzávalók: 420 g liszt ( 320 g...

bővebben

Gyömbéres-citromos borsófőzelék

Vannak olyan ételek, amiket már évek óta nem ettem, pedig imádom őket. Vagy azért, mert cukrosak, vagy mert tejet vagy lisztet tartalmaznak, így elfelejtődtek a mindennapokban. Most viszont már annyira nagyon kívántam a borsófőzeléket, hogy gondoltam kísérletezgetek...

bővebben

Egészséges ebéd 20 perc alatt 2. rész

Ennek a receptnek mindössze annyi a sztorija, hogy volt itthon nekem egy méretesebb darab édesburgonyám, amit már illett felhasználnom. Nem köretet akartam készíteni belőle, így jött a töltött édesburgonya ötlete, ami gyors, finom és még egészséges is.  Hozzávalók 1...

bővebben

Íme a legjobb randihelyek Budapesten

A randihelyszín mindig nehéz ügy, főleg ha az első alkalmakról van szó. Legyen a helynek hangulata, ne 2 méterre üljetek egymástól, ne legyen túl hangos a zene, cuki legyen a kiszolgálás, finom legyen a kaja, ja és meg tudd fizetni egy átlagos hétköznap is. Már annyi...

bővebben

Az 5 legérdekesebb kajatrend 2017-ben

Bizony, bizony, nem csak a divat területén vannak trendek, hanem az ételekben, az elkészítési módokban és a vendéglátás mikéntjében is.  Most az 5 legizgibb kajatrendről írok, amikkel 2017-ben egyre több helyen találkozhatunk majd.  Fermentálás, savanyítás Bár elsőre...

bővebben

Azonnal puha mindenmentes mézeskalács

Tavaly készítettem először mentes mézeskalácsot, amikor már az inzulinrezisztencia miatt nem ehettem se cukrot, se mézet, se fehérlisztet. Kicsit kételkedve álltam neki méz nélkül, de a végeredmény szuper lett: rögtön puha, és szinte teljesen az eredeti ízű...

bővebben

Bisztró a KERTben?

Talán a több száz éves fák árnyéka teszi, vagy talán a hely otthonos, ám letisztult bája, de innen nem akarsz elsietni. Marasztalnak a színek, a folyamatosan jelenlévő kedves, de nem tolakodó figyelem. Visszafordíthatatlanul pedig az egyszerű, de különleges fogásokkal...

bővebben

Amikor a PCOS és én először találkoztunk

Emlékszem, egy grafitszürke, esővel áztató, október végi nap volt. Reménykedve lépdeltem a klinika lépcsőin, bár mélyen belül már ekkor éreztem, hogy itt nem csak egy ’felírunk egy gyógyszert és minden baj elszáll’ esetről lesz szó. Laboreredmények feketén fehéren a...

bővebben

Mogyorós körtés pite cukormentesen

Ha az ember lányát azzal fogadják otthon, hogy mindegy mit készít, csak körte legyen benne, akkor elsőre egy finoman illatozó, meleg pite jut eszébe. Másodjára meg a pálinka, de ahhoz én sajnos nem értek. 🙂 Úgyhogy maradt a pitekészítés. Ezúttal is úgy alakítottam a...

bővebben

Én csak utazom…

...és miközben kinyílik a világ, úgy kezdek el egyre inkább befelé is figyelni. Hiszen minden utazás felér egy kis önismereti tréninggel, mindegy, hogy egyedül, vagy másokkal együtt tesszük meg. Nagyjából másfél évvel ezelőtt kitűztem azt a célt, hogy amikor csak...

bővebben

Zab-túró palacsinta édesen és sósan

Imádok reggelizni. Nem rohanással, hanem sokkal inkább finom falatokkal, selymes kávéval vagy frissítő teával nyitni az új napot. Ráadásul hatalmas palacsintarajongó vagyok. Mindegy, hogy szombat vagy hétfő, reggel vagy este, bármikor le lehet venni vele a lábamról....

bővebben

Őszibarackos bulgursaláta a meleg napokra

Roskadásig vannak már a barackfák a szebbnél szebb gyümölcsökkel, úgyhogy a hétvégén fel is pakoltam egy rekesszel belőlük. Csak győzzem elpusztítani. 🙂  Így most mindenbe őszibarack kerül, ebbe a nyári bulgursalátába is. Ami nem csak azért zseniális, mert pont 15...

bővebben

Vegán ételfesztivál nem csak vegánoknak

Először is le kell szögeznem, hogy nem vagyok vegán. Viszont imádok újdonságokat kipróbálni, és szívesen építem be a vegán recepteket a mindennapjaimba. Éppen ezért voltam nagyon kíváncsi a június 16-tól 19-ig megrendezésre kerülő Vegan Food Festre.  Kevés szereplős...

bővebben

Ezeket edd rizs helyett!

Csirkemell, rizs, párolt zöldség. Ez a szent hármas látható és olvasható a legtöbb fitness életmódot követő oldalán. Na ne már! Azért korántsem ennyire unalmas a helyzet.  Most 4 olyan gabonaalternatívát mutatok, amelyek sokkal ízletesebbek és ráadásul...

bővebben

Mesevilág Dél-Franciaországban

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas hegy. A hegy tetején állt egy bevehetetlen kastély. Annak a kastélynak a legmagasabb tornyában, a legfelső emelet legrejtélyesebb szobájában tengette mindennapjait a csodaszép hercegnő, aki talpig habos-babos báli...

bővebben

A rejtélyes spárga

Én régebben nem ettem a spárgát, mert nálunk valamiért semmilyen formában nem jelent meg, sem a családi asztalon, sem a menzán. Kicsit kételkedve nézegettem a piacon, de addig addig szemeztem vele, míg bekéredzkedett a kosaramba. A szerelmünk azóta is tart, és alig...

bővebben

Járd be Brüsszelt egy nap alatt!

Teljesen váratlanul, egy félreértés okán úgy alakult, hogy egy napot Brüsszelben kell töltenem, mielőtt továbbindulok onnan a dél-franciaországi utamra. A váratlant pedig a szó szoros értelmében vegyük, mivel ez az utat megelőző délután derült ki. Miközben igyekeztem...

bővebben

5 dolog, ami legjobban tetszett Koppenhágában

Márciusban egy Erasmus+ programmal lehetőségem nyílt egy hetet Koppenhágában tölteni, és igen csak belopta magát a szívembe ez a város a maga kedvességével és élhetőségével.  A blogomban az utazásaimról igyekszek olyan posztokat írni, olyan...

bővebben