Van egy olyan sejtésem, hogy nem csak én erősítem azok táborát, akik nem rajonganak a krémes, habos-babos süteményekért. Viszont egy egyszerű pite, vagy kevert tésztás desszert bármikor, bármilyen alkalomra jöhet. Most egy szupergyorsan elkészíthető mandulás sütinek mutatom meg a receptjét, amiben a mandula édességét a vörösáfonya ellensúlyozza. Természetesen bármilyen idénygyümölccsel kipróbálhatjuk, valószínűleg nem fogjuk megbánni!

dsc_0145-min.jpg

Hozzávalók:

  • 130 g mandula őrölve
  • 130 g teljes kiőrlésű liszt
  • 140 ml AdeZ Mandulaital 
  • 100 ml kókuszolaj
  • 140 g eritrit
  • 2 tk sütőpor
  • 3 db tojás 
  • 200 g vörösáfonya 
  • 2 ek szeletelt mandula

dsc_0184-min.jpg

A tojásokat egy kézi habverővel habosra keverjük az eritrittel, majd hozzáadjuk az AdeZ mandulaitalt és az olajat. Alaposan elkeverjük.

Egy másik tálban az őrölt mandulát, a lisztet és a sütőport keverjük össze, majd apránként adagoljuk a tojásos keverékhez. Csomómentesre dolgozzuk. 

Egy 28-as pite vagy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, egyengessük bele a masszát, majd szórjuk bele az áfonyát és a szeletelt mandulát. 

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. 

dsc_0170-min.jpg