A palacsintának lehetetlen ellenállni, igaz? Főleg, ha egy ilyen pihe-puha, zabpehelylisztes amerikai palacsintáról van szó, aminek a tésztájába most még fahéjat is csempésztem. Készüljetek, mert abbahagyhatatlan!

 dsc_2995-min.jpg

 

Hozzávalók:

– 100 g zabpehelyliszt (ha gluténérzékeny vagy, akkor figyelj arra, hogy gluténmentes legyen!)

– 3 tk sütőpor

– 1 tk fahéj

– 1 ek Nyírfacukor 

– 1 tojás 

– 1 dl mandulatej vagy kókusztej 

– 1 tk olaj a sütéshez

– tálaláshoz: Nyírfacukor meggy lekvár és pekándió

 dsc_3009-min.jpg

 

A zabpehelylisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, fahéjjal és a Nyírfacukorral. 

A tojást habosra verjük és a növényi tejjel együtt hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Csomómentesre keverjük. 

Állagra sűrűbb masszát kell kapnunk, mint a hagyományos palacsinta. 

Egy serpenyőt felhevítünk és véknyan kiolajozzuk. 

Evőkanálnyi mennyiségeket öntünk a serpenyőbe és a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 

Tálalásnál megkenjük lekvárral és megszórjuk pekándióval. 

 

Van még egy szuper hírem! Elindult a Nyírfacukor webshopja, ahol csupa, természetes, cukormentes, vegán étrendbe is beilleszthető finomságot tudtok venni. Ráadásul, ha a doraiklodi20 kuponkódot használjátok, akkor 20 % kedvezményt kaptok a végösszegből október 21-ig! A webshopot itt találjátok:https://www.edesenegeszseges.hu/