Egy csokis édesség mindig ellenállhatatlan. Ha pedig még cukor-, tej-, és gluténmentes is, és pár perc alatt elkészülünk vele, akkor egész biztosan visszatérő desszert lesz a konyhánkban.

dsc_2860-min.jpg

Hozzávalók:

– 1 bögre cukormentes étcsoki összetörve 

– 3/4 bögre Viblance granola málnával és kesudióval 

– 2 tk szárított rózsaszirom (opcionális, de én imádtam benne) 

– ízlés szerint még magvak, liofilizált gyümölcsök 

dsc_2828-min.jpg

Elkészítés: 

A csokit egy fém vagy hőálló üvegtálba tesszük és gőz fölött megolvasztjuk. Aki még ennyit sem szeretne bajlódni az elkészítéssel, az mikroban is megteheti ugyanezt. 

A granola felét belekeverjük a megolvadt csokiba. 

Egy kis méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a csokit, majd egyenletesen elkenjük. 

A tetejét megszórjuk még granolával, a szárított rózsaszirommal vagy bármilyen plusz maggal, gyümivel. 

Legalább 1-1,5 órára a fagyasztóba tesszük, majd egy kés segítségével feldaraboljuk és már fogyaszthatjuk is. 

dsc_2872-min.jpg