A bolti kekszeket hamar megunom, mert kevés olyan fajta van, ami mindenmentes és IR-esek is ehetik. Na meg az ősz beköszöntével több kedvem van a sütőt bekapcsolni és a konyhában tenni-venni. Egy régebbi zabpelyhes keksz receptemet vettem elő, ám most gluténmentesen készítettem el, sok csokival. Megsüthetjük csoki helyett fahéjjal vagy mogyoróval, dióval vagy akár mandulával. 

Hozzávalók:

– 100 g zabpehelyliszt (ha gluténérzékeny vagy, akkor GM)

– 100 g finomszemű zabpehely (ha gluténérzékeny vagy, akkor GM)

– 100 g eritrit 

– 2 tojás

– 100 g kókuszolaj megolvasztva

– 1 tk szódabikarbóna

– 100 g cukormentes étcsoki 

dsc_2816-2-min.jpg

A lisztet, a zabpelyhet, az eritritet, a szódabikarbónát keverd össze. A tojásokat felverjük, és a kókuszolajjal együtt hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. 

A csokit apró darabokra törjük. Én egy zacsiba szoktam beletenni, és egy klopfoló vagy egy kis lábas aljával apróra töröm. Ez is mehet a masszába.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vizes kézzel formázz dió nagyságú kis golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodd szét korong alakúra. Vigyázz, ne tedd egymáshoz túl közel, mert össze fognak nőni.

Told be a sütőbe és 10-12 perc alatt kész is. 🙂