Használjuk ki, hogy még dinnyeszon van és készítsünk  egy frissítő salátát belőle! Szerencsére gyorsan elkészül, főzni sem kell, így igazi megváltás a forró napokon. 

Hozzávalók:

– 1 kisebb sárgadinnye

– 1 csomag fekete-erdei sonka

– 150 g madársaláta vagy tetszőleges salátamix

– 100 g hántolt tökmag 

– 2-3 ek tökmagolaj vagy olívaolaj 

– só

dsc_2629-min.jpg

A sárgadinnyét megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk vagy felkockázzuk. Esetleg kis gömböket is vájhatunk belőle, ha menőzni szeretnénk. 😀 

A salátát megmossuk és lecsöpögtetjük. 

A tökmagot egy felhevített, száraz serpenyőben pillanatok alatt megpirítjuk majd enyhén megsózzuk. 

Egy nagy tálban összekeverjük a salátát, a sárgadinnye szeleteket és a sonkát. Meglocsoljuk a tökmag olajjal majd pedig megszórjuk a pirított tökmaggal. 

dsc_2641-min.jpg