Egy grillpartinak a vegák vagy vegánok számára sem kell unalmasnak lennie, hiszen zöldségekből is remek vacsorát készíthetünk, pár perc alatt. A brokkoli sokakban mély, negatív nyomot hagyott gyerekként, de érdemes kipróbálni sütve/grillezve is. Garantáltan kellemes csalódás lesz! 🙂

Hozzávalók a sült brokkolihoz:

– 1 kisebb fej brokkoli
– 4 ek olívaolaj
– só, bors

Hozzávalók a currys hummushoz:

– 250 g főtt csicseriborsó (vagy konzerv)
– 1 ek olívaolaj
– 2 ek tahini
– 1 gerezd fokhagyma
– 1 citrom leve
– 1 kk currypor vagy paszta
– só

Tálaláshoz szezámmag

dsc_2277-min.jpg

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd egy zacskóba tesszük, ráöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk. Összefogjuk a zacskó száját és jól összerázzuk. Felhevítjük a grillrácsot vagy serpenyőt és 5-10 perc alatt minden oldalát megpirítjuk a brokkoli rózsáknak.

A hummushoz a csicseriborsót leszűrjük és félretesszük a levét. A leszűrt csicserit egy botmixerrel vagy turmixgépben krémesre dolgozzuk az olívaolajjal, tahinivel, a szétnyomott fokhagymával, a citrom levével, a sóval és a curryvel. Apránként adagoljuk hozzá a levét, hogy kenhető legyen.

A szezámmagot egy felhevített serpenyőben pirosra pirítjuk. Nem szükséges olaj hozzá.

Tálalásnál a tányérra kanalazunk a hummusból, elkenjük, majd erre pakoljuk a sült brokkoli rózsákat. Végezetül pedig megszórjuk szezámmaggal.

Ezen a nyáron minden a kaktuszokról, pozsgásokról és pálmafákról szól, úgyhogy nem csoda, hogy ezek a motívumok a kerámiákon is megjelentek. Ehhez a vegán fogáshoz különösen jól illenek ezek a mintás tányérok, amiket a kikából választottam . Ráadásul variálhatjuk őket egyszerűbb, egyszínű darabokkal, így még különlegesebb lesz az összhatás.

dsc_2315-min.jpg