Cseeresznyéből soha nem elég! 🙂 Bár szerintem a legtutibb frissen, a fáról leszedve, de akár gyümölcslevesbe vagy pitébe is mennyei! Ehhez a süteményhez alig kell pár hozzávaló, mégis isteni, puha, szaftos kis pite lesz belőle. 

Hozzávalók egy piteformához:

– 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt (ha gluténmentesen szeretnénk, akkor helyettesítjük GM zabpehelyliszttel)

– 200 g kókuszzsír/margarin olvasztva 

– 50 g negyedannyi erősségű édesítőszer vagy 230 g eritrit 

– 1 csomag sütőpor

– 1 tk fahéj

– 4 tojás

– 50 ml víz

– magozott cseresznye 

dsc_0749-min.jpg

dsc_0763-min.jpg

A magozott cseresznyét megszórjuk fahéjjal és szűrőbe tesszük csöpögni, míg fel nem használjuk. 

Először összekeverjük egy tálban a lisztet és a sütőport. 

Egy másik tálban a a tojásokat habosra verjük az édesítőszerrel, majd hozzákeverjük a megolvasztott margarint vagy kókuszzsírt és a vizet. 

Végül apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket a tojásoshoz és csomómentesre keverjük. 

Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk és egyenletesen beleöntjük a masszát. A cseresznye szemeket belenyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.

dsc_0795-min.jpg