Idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Nespresso Atelier három napos rendezvénysorozata, ahol ismét összefogott a magyar gasztronómia legjava, és az ország legelismertebb szaktekintélyei – köztük séfek, kávé-, koktél- és borszakértők -mutatták meg, hogy a minőségi kávé túlmutat a mindennapokon, a gasztronómia fontos eleme. Hatalmas kávérajongó lévén nem hagyhattam ki ezt az eseményt, és milyen jól tettem! 🙂 Mesélek is, hogy miért!

Az ‘atelier’ egy francia szó, amely műhelyt jelent. Hűek is voltak ehhez az elnevezéshez, hiszen nem csak megkóstolhattuk a különleges fogásokat a Michelin csillagos séfektől, hanem

minket is belevontak a tálalásba

mindeközben pedig meséltek arról, hogy hogyan csempészték bele a kávét az ételbe, miért pont úgy, és miért pont azt a kávét. 

A programsorozat három kávépillanat köré épült.

25490079007_db5c4c11b3_z.jpg

Ráérős brunch-ra az ideális ételsorban kezdésnek Barna Ádám fogását ajánljuk, ami egy zabpehely granola, sütőtökkel és tökmaggal, valamint Arpeggio-val kínálva. Ezt követheti egy pisztráng, fenyőmaggal, gyömbérrel és Cosi kávéval, vagy báránygerinc céklatextúrákkal és Rosabaya de Colombia-val Sárközi Ákostól, és az ebédidőbe csúszva borjú paszternákkal, kelbimbóval és Ristretto- val Tiago Sabarigótól.

40361725081_0766b04a9a_z.jpg

Egy könnyű ebéd? A Nespresso Atelier javaslata erre tőkehal tokhalkaviárral, íróval, kaporral és Nespresso Ristretto-val (Mészáros Ádámtól), galambmell galamb rillette-tel és Kazaar kávéval (Sárközi Ákostól), dámvadgerinc csicsókával és körtével, valamint Dulsao do Brasillal (Barna Ádámtól), melyet homoktövises, sütőtökös, Bukeela ka Ethiopia-s túró rudival (Mártha Róbert) koronázhatunk meg.

39650106854_47fbd73dca_z.jpg

Ha izgalmas vacsorában gondolkozunk, a Nespresso Atelier séfjei karfiolt, herbális salátával és Cosi kávéval és rombuszhalat, homárral, zellerrel, Arabica Ethiopia Harrar kávéval (Mizsei Jánostól) valamint magyaros, de
mégis könnyed véreshurkát mangóval, céklával és Rosabaya de Colombia kávéval (Barna Ádámtól), és egy finom, gin alapú, gránátalmás kávékoktélt (Nagy Zoltántól) ajánlanak.

A nyolccsillagos vacsorán a magyar mesterszakácsok mellé felsorakozott olasz sztárséfek igazi magyar alapanyagokat kombináltak az itáliai könnyedséggel és tradícióval,

így olyan különleges fogások is születtek, mint a kacsamell carpaccio, brokkolival, karórépával és Nespresso Dulsao do Brasillal kiegészítve Nicola Portinarinak köszönhetően, valamint Carnaroli rizsből készült rizottó mangalicával, gesztenyével és Livanto kávéval a három Michelin csillagos Enrico Cerea kezei közül.

25492267227_acfb03ab6f_z.jpg

Természetesen a borszakértők minden fogás mellé olyan borpárosításokkal készültek, amelyek tökéletes harmóniát alkottak a kávés fogásokkal, az étkezéseket pedig a vendégek a Nespresso Espresso Forte ihlette koktéllal zárták.

26489980258_f96081b2ef_z.jpg

Az Atelier társrendezvényén, a Gastro Experience Centerben a látogatók egy interaktív kiállításon ismerkedhettek a kávé és a gasztronómia kapcsolatával. A program során ízek és illatok mentén, a kóstolási és asszociációs képességek próbára tételével, szakértők iránymutatása mellett hullott le a lepel a termőterületek, ízjegyek és az aromacsaládok titkairól.

40360435781_6328ac9802_o.jpg