A saláták a hétköznapjaim, főleg vacsoráim megmentői, hiszen egyrészt szupergyorsan elkészülnek, másrészt vegyíteni lehet bennük mindent, amit csak találunk a hűtőben. 🙂 Közben pedig egészséges is, hiszen össze lehet úgy őket pakolni, hogy tartalmazzanak elegendő friss zöldséget/gyümölcsöt, fehérjét és lassú szénhidrátot is. Meg is mutatom most az egyik őszi kedvencemet, ami akár köretként, akár főételként is simán megállja a helyét. 

Hozzávalók (2 főre):

1 fél bögre reszelt cékla

1 fél bögre reszelt sárgarépa

1 közepes alma lereszelve 

1 bögre kuszkusz

1 marék dió felaprítva

1 marék friss menta vagy petrezselyem 

dsc_0016.jpg

Öntethez:

2 evőkanál almaecet

2 evőkanál olívaolaj 

2 evőkanál citromlé

1 tk stevia 

só, bors 

dsc_0046.jpg

  1. A kuszkuszhoz felforralunk kb. 2 dl vizet, és egy tálkában annyit öntünk a kuszkuszra, amennyi épp ellepi. Lefedjük és állni hagyjuk 15 percet, hogy megpuhuljon. 
  2. Az öntet hozzávalóit összekeverjük egy másik tálban. 
  3. Ha megpuhult a kuszkusz, akkor összekeverjük a reszelt céklával, almával és répával, majd összeforgatjuk az öntettel és a felaprított dióval. A tetejét megszórjuk mentával vagy petrezselyemmel. 

dsc_0052.jpg