A kedvenc városom Amszterdam, ahol zseniális gofrikat lehet kapni minden utcasarkon. Viszont azok a gofrik nyomokban sem tartalmaznak diétás elemeket, úgyhogy idén amikor ott jártam, inkább csak gyorsan elsétáltam a gofrizók előtt.. 😀 Viszont ez egy szuper indok volt arra, hogy itthonra vegyek végre egy gofrisütőt, és beinduljon a gyártás. Mert most tényleg minden variációt kipróbálok, sósan, édesen, gyümölccsel és nélküle. Jöjjön is most az első, egy áfonyás gofri receptje, ami pár perc alatt elkészül, ellenben újabb pár perc múlva csinálhatjuk is a következő adagot, annyira finom. 🙂 

 

dsc_0355.jpg

Hozzávalók:

  • 100 g zabpehelyliszt (gluténmentes) 
  • 2 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1,5 evőkanál kókuszzsír 
  • 1,5 dl kókusztej 
  • 1 nagy marék áfonya

dsc_0346.jpg

A zabpehelylisztet elkeverjük a sütőporral, a tojásokat pedig habosra verjük az eritrittel és kókuszzsírral. A tojásos keverékhez adagoljuk a lisztet, majd pedig a kókusztejet is, és szép simára keverjük. Ha túl sűrű a tésztánk, akkor mehet még egy pici kókusztej bele. 

Az áfonyákat megmossuk és kettévágjuk. Felmelegítjük a gofrisütőnket, beleöntjük a masszánk felét, megszórjuk az áfonyával, lezárjuk, és várjuk, hogy megsüljön. 🙂 Ha már szép piros, akkor egy késsel vagy lapáttal alányúlunk, és óvatosan kiemeljük. 

Megszórhatjuk még áfonyával, vagy ha valaki fogyaszt cukrot, akkor nyomhat rá egy kis karamellszószt. Elvileg isteni. 😛 

Jó sütögetést! 🙂 

dsc_0363.jpg