Hamarosan búcsúzunk az epertől, úgyhogy használjuk ki, míg kapni lehet, és süssünk belőle például egy ilyen zseniálisan egyszerű morzsasütit. Ez a desszert tipikusan az, amit nem sütök meg, ha egyedül vagyok itthon, mert túl nagy a kísértés, hogy megegyem az egészet egy ültő helyemben. 😀 

Sütéssel együtt 30 perc alatt kész, és bármilyen gyümölccsel működik! 😉 

Hozzávalók:

A morzsához:

– 10 dkg zabpehelyliszt vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt

– 10 dkg apró szemű zabpehely

– 4 evőkanál eritrit

– csipet só

– 10 dkg vaj vagy kókuszzsír 

– 50 dkg eper

dsc_1081.jpg

A morzsához a zabpelyhet és a lisztet összekeverjük az eritrittel és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott vajat. 

Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és egy kivajazott hőálló tálba tesszük. A morzsánkkal beborítjuk az eper tetejét és már mehet is be a 180 fokos sütőbe 18-20 percre. Akkor van kész, ha szépen megpirult a morzsánk teteje. 

Jó nassolást hozzá! 😉 

dsc_1098.jpg