Imádok kézzel készített ajándékot adni és kapni, mert igazán személyre lehet szabni, és annyira jól tud esni, ha tudom, hogy a másik szívét-lelkét beletette abba a tárgyba. Persze nem mindenki lehet ezermester vagy művészi vénával megáldott, de hál’Istennek rengeteg olyan ajándékötlet van, amihez semmi ördöngösség nem szükséges. Most össze is gyűjtöttem nektek a 4 legjobb saját készítésű gasztroajándékot, amelyekkel senkinél nem lőhetünk mellé. 

mozaik.jpg

1. Forrócsoki pillecukorral 

Egy kis boldogsághormon bármikor jól jöhet. Igaz? 🙂 Ezért a cuki csatos vagy befőttes üvegben lévő”instant” forrócsokiért pedig a csokirajongók minden bizonnyal odáig lesznek. 

diyperfectmixfavors11.jpg

Forrás: http://bit.ly/1gT3ADy

Hozzávalók 1 üveghez:

– csatos vagy befőttes üveg 

– szalag a díszítéshez 

– 3 tasak forrócsoki por

– fél tábla csoki darabokra törve (olyan csokiból, amilyet szeret az illető)

– fél zacskó pillecukor 

– egy pici üveg krémlikőr 

Az üvegbe először belekanalazzuk a forrócsoki port, majd rátördeljük a csokit, beleszórjuk a pillecukrot és lezárjuk. A csatra ráköthetünk egy szép szalaggal egy kis üveg krémlikőrt az igazi hedonistáknak. 🙂 

 

2. Vaníliaesszencia saját kezűleg 

Aki imád a konyhában sürögni-forogni, és főként a sütemények megszállottja, ő minden bizonnyal nagyra értékeli majd ezt a vaníliakivonatot. 

bottle1_2.jpg

Forrás: http://bit.ly/2gWlttx

Hozzávalók:

– Csatos vagy parafadugós üveg 

– 30 g vaníliarúd

– 250 ml vodka (Ha gluténérzékeny az ajándékozott, akkor válasszunk nem gabona alapú alkoholt!)

– címke, szalag a díszítéshez

A vaníliarudakat egy éles késsel félbevágjuk és kikaparjuk belőle a magvakat. Ezeket a kis magvakat egy kiskanállal beletöltjük az üvegbe, majd a megmaradt tokokat is beletesszük. Feltöltjük vodkával, lezárjuk, díszítjük címkével, szalaggal és kész is. 🙂 Az a jó, ha legalább 6 hónapot áll így, ezután érdemes leszűrni. 

 

3. Fahéjas-gyümölcsös granola

Biztosan van olyan barátunk, aki imád müzlit enni reggelire, vagy csak figyel az alakjára. Na, ő biztosan értékelni fogja ezt a házi készítésű müzlit. 😉 

54eb1c23d8451_granola-recipe-1209-xl.jpg

Forrás: http://bit.ly/2gWxctG

Hozzávalók:

– 1 csatos üveg

– 1,5 bögre zabpehely

– fél csésze magvak (mandula, dió, mogyoró, stb.)

– fél tk fahéj

– fél csésze aszalt gyümölcsök

– negyed csésze méz (vagy ha valaki nem eszik mézet, akkor agave szirup)

– negyed csésze olvasztott kókuszolaj

A zabpehelyhez hozzákeverjük a magvakat, fahéjat, aszalt gyümölcsöket, majd rácsorgatjuk a mézet és a kókuszolajat. Összekeverjük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük, és 170 fokon 20 percig sütjük. Ha kihűlt, akkor lapátolhatjuk is az üvegünkbe. 

 

+1 Házi nutella 

Szerintem ha valaki él-hal a nutelláért, akkor a házit még inkább szeretni fogja. Ez már egy picit nagyobb előkészületet igényel, mint az előzőek, de itt találtok egy szuper receptet hozzá. 🙂 

f0f76bce4acdb289ce25c84065b1b450.jpg

 Forrás: http://bit.ly/2hT6nGD

 

Szuper készülődést kívánok mindenkinek! 🙂 

  Ha tetszett amit olvastál, akkor kövess Facebookon és Instagramon, ahol még több friss tartalmat találsz! 🙂