Bár nagymamám fortélyait ellesve egész nyarakat töltöttünk befőzéssel, én magam még soha nem álltam neki. Most viszont, hogy inzulinrezisztensként nem ehetek cukrot, és alapvetően is kerülöm a tartósított, adalékanyagokkal teletömött élelmiszereket, nekivágtam. 

Szeretek kísérletezgetni és odáig vagyok a nem megszokott ízekért, így egyből egy csokis, fűszeres verzióját készítettem el a cseresznyelekvárnak. Annnnyira finom lett, hogy legszívesebben magában bekanalaznám! 🙂 

dsc_0581_v2.jpg

Íme a hozzávalók és az elkészítés:

lek_var_05.jpg

 

Bár írtam a receptbe édesítőszert, én elhagytam, mert a gyümölcs önmagában is édes volt. Ezért érdemes kóstolni közben, hogy mindenki a saját maga ízlése szerint édesítse és fűszerezze. 

Hűtőben 1 hétig áll el, fagyasztóban viszont akár fél évig is. 

 Jó lekvárfőzést! 🙂